כדי לקחת אחריות מלאה על ההפלה יש צורך לדעת מה הם סימני האזהרה. החששות המרכזיים מבחינה פיזית הם זיהום ואיבוד דם מרובה, מה שעלול להוות סכנת חיים. גם איבוד דם מסיבי וגם זיהום, הם סימנים המעידים על הצורך בסיוע רפואי. בכל מקרה בזמן הדימום חשוב שלא תהיי לבד, שיהיה אתך מישהו שמודע למצבך ויכול לעזור לך לגשת ולקבל סיוע רפואי במידת הצורך.

זיהום – לזיהום יש סימני אזהרה שחשוב להכיר- חום שעולה, הרגשה כללית רעה, הפרשות מהרחם בעלות ריח חריף ולא טוב, כאבים בלתי פוסקים באזור הרחם, דקירות, לחץ מתמשך ללא הפוגה (בבטן התחתונה באזור עצם הפיוביס ומעלה) אם יש ספק אין ספק! יש לגשת מיד לבירור ובדיקה רפואית. כל אחד מסימנים אלו הוא נורת אזהרה ויש לפנות לבדיקת רופא.

דרכים למניעת זיהום – הגוף שלנו יצר את תוכן הרחם. הסבירות שהגוף יפתח זיהום מחלקים שהוא יצר נמוכים. צוואר הרחם שומר על הרחם מכניסה של גורמים מן החוץ שעלולים לגרום לזיהוםוהגוף מתכונן לרוקן ולהזרים החוצה את הריריות..

על האישה לקחת אחריות ולוודא שההיגיינה אכן טובה. כדאי להימנע מהכנסת מכשירי בדיקה למיניהם. לאחר שהתחיל כבר דימום וצוואר הרחם נפתח רצוי להימנע מהחדרת כל דבר שהוא, להימנע מיחסי מין ולשמור על האזור מפני זיהומים.

המחשבה שלנו מקשרת מוות לריקבון וזוהמה. ביהדות הדם מקושר למוות ופוטנציאל חיים שלא התממשומוות הוא אחד הדברים הטמאים ביותר ביהדות ויש הסוברים שכאשר אישה בנידה (בזמן הווסת) היא "טמאה" ואין לגעת בה. בתת מודע שלנו ובמסרים התרבותיים מוות, טומאה ופחד שזורים זה בזה.

כאשר יש הפסקת היריון המצב הוא אחר. הרחם יודעת לשמור על התוכן מבלי להתחיל תהליכי ריקבון. כמובן שזה נכון כל עוד הטיפול ברחם נעשה באופן טבעי, סטרילי ושלם.

איבוד דם – הפלה וריקון תוכן הרחם מלווה באיבוד דם שלעיתים עלול לגרום לסכנת חיים.

לשם השוואה לאחר תרומת דם שבדרך כלל היא כמות של ליטר הגוף יודע להתמודד עם האובדן ומחדש את כמות הדם. כך גם בהפלה – הגוף מתרוקן ומאבד דם ואז נרגע ומחדש דם.

הפלה לרוב מתרחשת בפולסים המלווים בצירים. הצירים וההתכווצויות מעודדות התרוקנות של הרחם ויש רגיעה ומנוחה בין ציר לציר. בשום מקרה לא אמור להיות דימום המדמה "ברז פתוח". כן אמור להיות דימום ויציאה של גושים עם מרווחים בין לבין. אובדן מרובה של דם מסכן את האם.
שימי לב לסימנים הבאים: סחרחורת קבועה או המתרחשת בשינוי תנוחה, חולשה, קור, חוסר יכולת לעמוד על הרגליים, חיוורון, דם רב שזורם ללא הפסקה, קוצר נשימה, כולן הן נורות אדומות שמצריכות פניה לקבלת סיוע רפואי. תוכלי לקרוא על מהלך תקין של הפלה בפרק איך נראית הפלה.

קחי בחשבון שכמו שלידות הן שונות זו מזו, גם הפלות שונות אצל כל אחת. את מכירה את גופך ולכן חשוב שתהיי עם אצבע על הדופק ותרגישי מתי את זקוקה לתמיכה. לעיתיםכאשר יש תוכן אשר מחובר לדופן הרחם ולא מצליח להתרוקן הרחם תשחרר דם כדי לנסות ולהתנקות. תהליך זה יכול לקחת זמן ועלולים להיות כמה שלבים וכמה גלים של דימום. הדגש הוא המנוחה בין לבין כדי לתת לגוף את הזמן לנוח ולחדש מאגרים.

"חוויתי דימום ברור זורם ושוטף. השלמתי עם המצב וקיבלתי אותו באהבה. נכנסתי לאמבטיה וכל פעם שנעמדתי יצא הרבה דם וקרישי דם. הדימום נמשך כמה שעות ללא הפוגה ובשלב מסוים היה לי קשה להגיע למיטה לשכב. הבנתי שאני כבר לא יכולה לעמוד לבד, יש לי סחרחורת וחולשה. היה ברור שאני מוכרחה להגיע לבית חולים ושחייבים להזמין אמבולנס כי אני לא יכולה להתרומם בכוחות עצמי." (מד"א טלפון 101)
כמובן שמצב זה בו האישה לא יכולה לעמוד בכוחות עצמה הוא מצב קיצון.
במידה ואת מבחינה כי הדימום איננו נחלש ואיבוד הדם רב, רצוי להתפנות לסיוע רפואי לפני שהחולשה גדולה מידי.

המצב הרגשי של האישה – אם את מפחדת לעבור את התהליך ללא סיוע רפואי, אין לך ליווי ואת לא רוצה להישאר לבד או את מרגישה צורך בתמיכה רפואית מקצועית, חשוב שתהיי מחוברת לרגשות שלך ותפני למקום שבו את מרגישה בטוחה.

אולי תאהבי גם:

איך מתחילה הפלה

"הרחם היא בעל עצמה אדירה. שלא הייתי צריכה לעשות כלום, רק לא להפריע" המודעות להפלות (אובדני היריון) בטרימסטר הראשון הולכת וגדלה. יותר ויותר נשים משתפות

קראי עוד»